Σελίδες

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Τα υπάκουα "αντράκια"

Τα "αντράκια" αυτά που δεν τόλμησαν να καταθέσουν ελεύθερα και δυνατά την άποψη τους (όποια κι αν είναι αυτή) στο ψήφισμα της Περιφέρειας ΑΜΘ κατά της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ωσάν να εξαρτιόταν απ' αυτούς και μόνο η τύχη τους, προτείνω στους Τούρκους της Δ. Θράκης να τα ξαναψηφίσουν την επόμενη φορά που θα ξαναζητήσουν την ελεημοσύνη τους.
Τόσο δύσκολο τους ήταν, φαίνεται, να πουν ένα "ΝΑΙ" ή ένα "ΟΧΙ", που στο κάτω κάτω της γραφής κανείς δεν θα λάμβανε υπόψη του (πλην ίσως του βρωμόστομου και βρωμόψυχου Μέτε).
Εμένα, βέβαια, αρχίζει και μου θυμίζει όλο αυτό το σκηνικό τη νύχτα εκείνη του "αποτυχημένου" δήθεν πραξικοπήματος, όπου κανείς δεν έβγαινε να πει το παραμικρό μέχρι να ξεκαθαρίσει εντελώς η κατάσταση και να δουν κατά πού γέρνει η πλάστιγγα.
Ας μην ξεχνούμε ότι πολύ σύντομα θα διενεργηθούν πρόωρες εκλογές στην Τουρκία και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το αποτέλεσμα τους.
Ίσως, λέω, γι' αυτόν τον λόγο τα "αντράκια" του Μέτιου και των λοιπών συνδυασμών δεν θέλουν να "εκτεθούν", φοβούμενα μια πιθανή ανατροπή του καθεστώτος Ερντογάν.
Έτσι όμως "εκθέτουν" ανεπανόρθωτα το πολιτικό τους "αντριλίκι" στα μάτια των ψηφοφόρων τους αλλά και της διεθνούς κοινότητας.
Το ψήφισμα, φυσικά, πέρασε και χωρίς τη δική τους παρουσία, άσχετα αν αυτό μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα ή όχι.
Αυτά είναι, λοιπόν, τα προξενικά “αντράκια” που θα υπερασπιστούν τα δίκαια της τουρκικής μειονότητας της Δ. Θράκης (το επαναλαμβάνει καθημερινά σχεδόν ο διαβολομουφτής Μέτε).
Τούρκοι είναι αυτοί, μωρέ, που δεν μπορούν να “υπερασπιστούν” ούτε τα παντελόνια τους;
Μαύρο φίδι που σας έφαγε, χαραμοφάηδες!