Σελίδες

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Καλησπέρα σας αγαπητοί τηλεθεατές - Κοιμάστε;

Από μια συναυλία του μοναδικού Слави Трифонов (σόουμαν της βουλγαρικής τηλεόρασης), όπου η ομάδα του τραγουδά και περιγράφει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κατάντια πολλών (ή των περισσοτέρων) κρατών του σημερινού μας κόσμου (και όχι μόνο της Βουλγαρίας) από την άπληστη ελίτ της παγκόσμιας μαφίας.
Αυτή ακριβώς η κατάντια, φυσικά, αντανακλά την ίδια μας την κοινωνία, που δεν είναι άμοιρη ευθυνών, και βεβαίως τις αξίες που αυτή πρεσβεύει.
Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να συνέλθουμε κάποτε από τον "οίστρο" του υπερκαταναλωτικού και ισοπεδωτικού πολιτισμού μας ή θα πρέπει να αναμένουμε τον πλήρη ευτελισμό μας ως είδος, για να μπορέσουμε ίσως μια μέρα να "μεταλλαχθούμε" σε κάτι "ευγενέστερο", αν, βεβαίως, επιζήσουμε και δεν αφανιστούμε όπως τόσα και τόσα άλλα είδη στο παρελθόν, ανώτερα ή κατώτερα του δικού μας, είτε σ' αυτόν εδώ τον μικρό και "κόσμιο" πλανήτη μας είτε στις απόκοσμες εσχατιές του σύμπαντος.
Αν, παρεμπιπτόντως, κάποιες "σκηνές" σάς θυμίζουν κάτι από το δικό μας πολιτικό τσίρκο, δεν ευθύνομαι μόνο εγώ.
Ας κοιταχθεί ο καθένας στον καθρέφτη και ας αναλογιστεί για τις αιτίες που μας οδήγησαν σ' αυτό το επίπεδο, κάνοντας την αυτοκριτική του.

Είχα ανεβάσει και παλαιότερα μια σύντομη ανάρτηση στο Facebook σχετικά με το θέμα, χωρίς τη μετάφραση όμως.
Το κείμενο είναι παρμένο από τη διεύθυνση https://textove.com/slavi-trifonov-i-kuku-bend-nema-takava-darzhava-tekst, που είναι και η αρχική έκδοση.
Η μετάφραση είναι δική μου και θέλω να πιστεύω ότι αποδίδει σωστά το πρωτότυπο.


Η συναυλία

Το αρχικό βιντεοκλίπ