Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Το ταξίδι του "θανάτου"

Σύμφωνα με άρθρο του "ΜΑΧΗΤΗ ΘΡΑΚΗΣ" (http://maxitisthrakis.blogspot.gr/2018/05/blog-post_11.html) που επικαλείται στοιχεία του αστεροσκοπείου Αθηνών, ο "θάνατος" που εκλύθηκε από το εργοστάσιο μπαταριών στο Όλβιο Ξάνθης την Πρωτομαγιά "επισκέφθηκε" σχεδόν όλο το νομό μας.
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν "προσγειώθηκε" κάπου και σε τί ποσότητες ή υπερίπταται ακόμα πάνω από τα κεφάλια μας.
Η εταιρεία μάς λέει να μην ανησυχούμε δεν ξέρω σε ποια στοιχεία βασιζόμενη.
Από την άλλη βγαίνουν καθηγητές πανεπιστημίων και εκφράζουν τους φόβους τους για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών (http://maxitisthrakis.blogspot.gr/2018/05/sunlight_2.html)
Αύριο Παρασκευή, λέει, αναμένεται να βγουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις μετρήσεις του ΔΠΘ για τη ζημιά που μπορεί να έχει προκληθεί από το ταξίδι του "θανάτου" στο περιβάλλον και ακολούθως στον άνθρωπο.
Πήρα κάποιες εικόνες από το animation που δημοσιεύει το άρθρο και τις "έριξα" πάνω στον χάρτη της Google, όπου φαίνονται καλύτερα οι περιοχές της επίσκεψης του "θανάτου".
Κι έχω τη μάνα μου να δυσανασχετεί με τα χελωνάκια που μπαίνουν στον μπαχτσέ της και τρώνε τα ζαρζαβατικά.
Φανταστείτε μόνο αυτός ο "θάνατος" να προσγειωθεί (αν δεν έχει συμβεί ήδη) στους κήπους και τα σπίτια μας.






Ενημέρωση: 5/5/2018

Ανακοινώθηκαν με μια ημέρα καθυστέρησης και οι ραψο-μετρήσεις.
Αυτό που κατάλαβα εγώ (δεν το μέτρησα - είναι αλήθεια - και ποτέ το IQ μου) ότι
το ατύχημα στο εργοστάσιο μπαταριών του Ολβίου δεν συνέβη ποτέ και ο προκληθείς θόρυβος και φόβος όλων μας οφείλεται μάλλον σε δικές μας παραισθήσεις.
Παραδέχτηκε πάντως ο καθηγητής ότι δεν δέχτηκε και δεν θα δεχόταν ποτέ κανενός είδους παρέμβαση στη δουλειά του σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα (για τέτοια "ανεξαρτησία" και "αυτονομία" πρώτη φορά μου τυχαίνει να ακούσω - κάτι σαν τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" ένα πράμα).
Ο δε βουλευτής ομολόγησε ωμά και κυνικά ότι πήγε στη συνέντευξη μόνο και μόνο για να φωτογραφηθεί και όχι πως είχε να μας πει κάτι.
Απλά κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει αντιληπτή και η δική του παρουσία και γι' αυτό αποφάσισε να πάρει το λόγο.
Κι έτσι από σήμερα τουλάχιστον είμαστε "υποχρεωμένοι" να μην ανησυχούμε για το παραμικρό, αρκεί να έχουμε κατά νου ότι τις ντομάτες πριν τις καταναλώσουμε πρέπει να τις ξεπλένουμε από την αφρικανική σκόνη.

Δείτε και το σχετικό βίντεο της συνέντευξης