Σελίδες

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Για τα "πανηγύρια"

Εξεμάνη πάλι ο ελληνόφωνος τοπικός τύπος κατά του δημάρχου Μύκης με αφορμή την επίσκεψη του νέου ασχημομούρη Τούρκου προξένου στην έδρα του δήμου, τη Σμίνθη.
Κάποιοι μάλιστα σχολιάζουν ειρωνικά και την παντελή απουσία τουρκικών σημαιών και άλλων συμβόλων.  Παλαιότερα είχαμε και τέτοια.
Εξαίρεση αποτελεί ένα αραβούργημα στον μέσον του τοίχου, το οποίο όλοι γνωρίζουν σε τι χρησιμεύει και σίγουρα δεν έχει να κάνει σε τίποτα με αυτό που κάποιοι αποκαλούν "θρησκευτική πίστη".
Αυτό όντως είναι μια μικρή αλλαγή σε επικοινωνιακό υποθέτω επίπεδο του Τουρκοδημάρχου Μύκης, ο οποίος φαντάζομαι θα υποδυθεί και πάλι το ρόλο του ζητιάνου σε λίγο και θα βγει στους δρόμους να ζητήσει ελεημοσύνη από τους εύπιστους δημότες.
Έχω την αίσθηση όμως ότι λείπουν κάποιες φάτσες από τις φωτογραφίες, οι οποίες δεν είναι μάλλον της επιρροής του δημάρχου.  Μπορεί και να κάνω λάθος.
Αυτό που καυτηριάζουν βασικά οι "αυθεντίες" της δημοσιογραφίας είναι η χρήση της τουρκικής γλώσσας και μάλιστα ως πρώτης στις ανακοινώσεις του Τουρκοδημάρχου.
Ξεχνούν, βέβαια, να αναφέρουν πότε, από ποιον και για ποιον λόγο επιβλήθηκε η τουρκική γλώσσα στη μειονότητα.
Και τώρα ξαφνικά τους φταίει ο Τουρκοδήμαρχος ή όποιος άλλος αυτοπροσδιορίζεται ως Τούρκος και θέλει να χρησιμοποιεί την τουρκική γλώσσα.
Το άλλο παράπονο τους είναι ότι δεν τους στέλνει πλέον τα δελτία τύπου και διάφορες άλλες ανακοινώσεις του δήμου για να τα δημοσιεύουν στα δικά τους μέσα ενημέρωσης, παρά προτιμάει να τα δημοσιεύει ο ίδιος ο δήμαρχος μέσω του FB και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει τυχαία και οι ιθύνοντες των ελεγχόμενων συστημικών μέσων ενημέρωσης γνωρίζουν πολύ καλά και τις αιτίες αλλά και πού μπορεί να οδηγήσει όλη αυτή η ιστορία.
Το διαδίκτυο δεν "ελέγχεται" πλέον.  Εδώ δυσκολεύεται να το κάνει ο Ερντογάν και θα το αποτολμήσουν οι "δημοκράτες";  Θα "εξαϋλωθούν" με την πρώτη κιόλας απόπειρα για κάτι τέτοιο.
Αυτά εν ολίγοις, αν θέλουμε να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, όσο "σκληρή" κι αν είναι.



Επί τη ευκαιρία σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά και στα τεκταινόμενα πέραν των ανύπαρκτων πλέον βόρειων συνόρων μας και να ενημερωθείτε για τους "ρυθμιστές/ισορροπιστές" των Βαλκανίων.